Loopbaan

Mobiliteit betekent niet per definitie op zoek gaan naar een andere werkgever. De stappen in je carrière kun je ook bij IGOM zetten, zowel in de breedte als omhoog. Het gaat erom dat je met plezier aan het werk bent en een verandering kan dan veel voldoening en energie opleveren.

Mobiliteit begint bij het jaarlijkse ontwikkelgesprek met je leidinggevende. Hierin maak je afspraken voor het komende jaar, de middellange en de lange termijn. In dit gesprek bepaal je hoe je waardevol kunt blijven voor je organisatie, hoe je plezier krijgt of houdt in je werk, hoe jij je verder kunt ontwikkelen. Je geeft je wensen en mogelijkheden aan en maakt afspraken over hoe je je talenten het beste kunt inzetten binnen de organisatie.

IGOM biedt tal van mogelijkheden die bij kunnen dragen aan je ontwikkeling. Kijk eens rond en je vindt toelichting op o.a. de IGOM Academie, de mogelijkheid tot een vrijblijvend adviesgesprek, verwijzing naar Meesterinjewerk.nl (inclusief de Talentenspiegel) en meer…

Haal meer uit je carrière!

Persoonlijk ePortfolio

Ontdek het ePortfolio en maak zelf je persoonlijk, digitaal dossier! Krijg snel inzicht in je aanwezige competenties, kwalificaties, ervaringen en loopbaanwensen.

Naar je IGOM ePortfolio »

Pilot ‘Een dag naar…’

Ben je nieuwsgierig hoe het is om te werken bij een andere afdeling of organisatie? Wil je een kijkje in de keuken nemen bij een andere IGOM-organisatie?

Wil je werken aan je eigen (loopbaan)ontwikkeling of wil je graag anderen kennis laten nemen van succesverhalen uit de eigen organisatie?

Meld je aan voor ‘Een dag naar…’ »

Meesterinjewerk.nl

Aanvullende producten aangeboden door A en O fonds gemeenten. Maak je talenten inzichtelijk en gebruik de resultaten om je IGOM ePortfolio aan te vullen.

Meer over Meesterinjewerk.nl »

Workshops & trainingen IGOM-Academie

Ben je in dienst bij een organisatie die bij IGOM is aangesloten? Sta je wel eens stil bij je loopbaan? Zou je willen leren hoe je de ontwikkeling van je loopbaan beter kunt sturen? Dat kan. IGOM wil je daar graag bij ondersteunen.

IGOM biedt je namelijk de mogelijkheid om trainingen en workshops te volgen. Korte, praktische workshops, waarin je nieuwe inzichten opdoet over allerlei aspecten ten gunste van de ontwikkeling van je loopbaan. Laat je verrassen door het uitgekiende programma, door de inspirerende inbreng van de trainers en het netwerken met IGOM collega’s. Werken aan jezelf, aan je toekomst, is boeiend en levert nieuwe energie. Probeer het maar uit en je zult ervaren waarom eerdere deelnemers zo enthousiast zijn.

Voor nadere informatie over voorwaarden voor deelname en aanmelding, klik hier en ga direct naar de IGOM-Academie.

Vrijblijvend Adviesgesprek

Welke baan maakt jou echt gelukkig?

Sta jij open voor een nieuwe uitdaging, een kortdurende klus bij een andere organisatie of wellicht een nieuwe structurele baan?

Twijfel je nog en zou je graag in gesprek gaan hierover?

IGOM biedt je een vrijblijvend adviesgesprek aan, als je werkzaam bent bij een van de aangesloten IGOM organisaties. We respecteren je privacy en geheel anoniem kunnen we samen kijken naar wat je wensen zijn en waarbij we je van dienst kunnen zijn met onze kennis en ervaring. Graag willen we je wegwijs maken in de mogelijkheden die IGOM heeft in het kader van jouw persoonlijke loopbaanwensen.

Maar… welke baan maakt jou nu echt gelukkig?

Omdat je tijdens je leven een groot deel van je tijd werkend doorbrengt, is het belangrijk dat je je gelukkig voelt met je baan. Maar welke baan is dat? Binnen de samenwerkende IGOM organisaties hebben mensen ontzettend veel kansen om hun talenten te ontwikkelen en hun loopbaan dynamisch vorm te geven. Is het niet bij je eigen organisatie, dan wellicht (tijdelijk) bij een andere IGOM organisatie?! De kracht van het samenwerkingsverband ligt dan ook in het verlagen van de (loopbaan)drempel en de zorg voor tevreden medewerkers die werk hebben dat ze écht blij maakt.

Vind de juiste balans!

Een topcarrière hoeft geen voorwaarde te zijn voor een gelukkig leven. Natuurlijk is het belangrijk dat je binnen je baan jouw talenten kunt ontwikkelen, maar bovenal moet je het leuk vinden wat je doet. En zeg eens eerlijk, je werk is belangrijk, maar zeker niet het allerbelangrijkste in je leven! Het gaat erom dat je een baan hebt waarin je de juiste balans kunt vinden. Zelfs tijdelijk een klus bij een andere IGOM organisatie uitvoeren kan je blik enorm verruimen, je veel voldoening geven en de kijk op je huidige functie aanzienlijk veranderen. Door je talenten elders in te zetten, kun je jezelf blijven ontwikkelen en daarnaast tijdelijk een andere IGOM organisatie uit de brand helpen.

Aarzel niet om een eerste stap te zetten en een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek aan te gaan.

E-mail: info@igom.nl
Telefoon: 045-5608040

Meesterinjewerk.nl

Iedereen kan Meesterinjewerk.nl op internet zien. Maar Meesterinjewerk.nl is speciaal voor medewerkers bij gemeenten en provincies. Als medewerker kun jij een inlogcode aanvragen. Daarna kun je veilig en vrijuit aan de slag. Niemand kijkt over je schouder mee als je dat niet wilt. Je persoonlijke bestanden en documenten beveilig je zelf nog eens extra met een wachtwoord dat jij alleen kent. Meesterinjewerk.nl is dus echt een website waar jij zelfstandig aan je loopbaan kunt werken. De site inspireert en informeert en zet voor jou alle middelen bij elkaar om na te denken over én te werken aan je loopbaan en vakmanschap.

Op Meesterinjewerk.nl kun je verschillende zelftesten doen, waaronder:

  • De Talentenspiegel (voorheen de loopbaanscan)
  • Big 5 Zelf-assessment
  • CarrièreKracht
  • Teamrollen
  • De Beroepenverkenner

De testresultaten deze testen kun je ook uploaden in je IGOM ePortfolio.

Op de IGOM site kun je eenvoudig je eigen ePortfolio maken: jouw eigen digitale werkmap waar je alles bewaart over je opleiding, (werk)ervaring en vaardigheden. Zonder dat iemand over je schouder meekijkt. Upload je testresultaten van o.a. Meester in je Werk en maak zo je IGOM ePortfolio compleet.

Voor je IGOM ePortfolio, klik hier!

Ook kun je op de site op zoek naar cursussen, trainingen en opleidingen die passen bij jouw doelen en niveau middels de Leerkaart. De Leerkaart is de opleidingendatabase van en voor alle ambtenaren in Nederland. In De Leerkaart vind je opleidingen van binnen en buiten de overheid. Via de Vacaturezoeker kun je vacatures uit het hele land bekijken, binnen en buiten de overheid. En ook vind je er regionale mobiliteitsnetwerken bij jou in de buurt.

Maak jouw talenten inzichtelijk en bekijk jouw mogelijkheden. Ga naar Meesterinjewerk.nl »