Klussenbank

Ben je werkzaam bij een van de aangesloten organisaties? Met jouw persoonlijke medewerkers account op IGOM.nl kun je zoeken en reageren op interne klussen en vacatures van andere IGOM organisaties. Een mooie manier om je talenten en kennis breder in te zetten en te leren van tijdelijke klussen binnen andere IGOM organisaties. Zie je een leuke een passende klus? Bespreek met jouw leidinggevende de mogelijkheden of neem contact op met het RMC IGOM.

Kandidatenbank

Registreer je als IGOM medewerker door met je zakelijke mailadres een account aan te maken en vul je e-portfolio zo volledig mogelijk in. Door je profiel te delen op de kandidatenbank kun je ook gevonden worden door de aangesloten organisaties en ontvang je passende klussen en vacatures per mail.

Opdrachtgevers

Voor de aangesloten organisaties heeft het vele voordelen om klussen en vacatures uit te wisselen met elkaar. Kennisuitwisseling, ervaren medewerkers en kostenbesparing zorgen voor een perfecte match! Zo bevorderen we samen de flexibiliteit en mobiliteit van de medewerkers én organisaties!

Rechtspositie

Er zijn verschillende mogelijkheden om tijdelijk bij een andere IGOM organisatie aan de slag te gaan. Meestal wordt er gekozen voor een detacheringsovereenkomst tussen de uitlenende organisatie en de inlenende organisatie. De medewerker blijft dus gewoon in dienst van de eigen organisatie, maar wordt gedetacheerd voor een bepaalde periode naar de inlenende organisatie. Leidinggevenden stemmen onderling met elkaar de afspraken van de detachering af.

Netwerkmakelaar

Het aanspreekpunt voor de klussenbank is het Regionaal Mobiliteitscentrum IGOM. Het Regionaal Mobiliteitscentrum IGOM adviseert en faciliteert managers en HRM’ers in het formuleren en uitplaatsen van klussen binnen het IGOM netwerk.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met het Regionaal Mobiliteitscentrum IGOM via info@igom.nl of 045-5608040.

Bekijk de nieuwe klussen

In beweging met IGOM

Belinda Bakkes

Commissiegriffier

Gemeente Echt-Susteren

schaduw

Sarah Ubachs

Medewerker Digitale Informatievoorziening

Gemeente Voerendaal

schaduw

Belinda Bakkes

Commissiegriffier

Ik kan iedereen aanraden zulke kansen te pakken en te leren van ervaringen.

Belinda werkt al 18 jaar bij diverse overheidsorganisaties. In haar functie als Commissiegriffier werkte ze ruim negen jaar. Een kunstje wat ze inmiddels wel kende en dat naar verloop van tijd nog maar weinig uitdaging bood. Dat was voor Belinda de aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. “Dat heeft zeker eerst wat zelfonderzoek en tijd nodig gehad”, vertelt Belinda. Maar toen ze de tijdelijke klus van Directiesecretaris bij Servicecentrum MER voorbij zag komen op intranet  aarzelde geen moment. “Nadat ik de functieomschrijving gelezen had, was ik direct enthousiast. Het bood voor mij een nieuwe uitdaging in het vlak adviseren op strategisch niveau en de coördinatie van planning en control. In deze functie komt ook een breed spectrum aan onderwerpen voorbij.”

Ze solliciteerde en werd aangenomen. De gemeente Echt-Susteren gaf haar de ruimte om deze tijdelijke klus op detacheringsbasis te kunnen vervullen.

Van Commissiegriffier naar Directiesecretaris is een flinke stap “Ik vond het geweldig dat ik dit mocht gaan doen en tegelijkertijd spannend en zelfs een beetje eng. Of het goed zou gaan of niet, wist ik natuurlijk niet, maar ik was vastbesloten ervoor te gaan en hoe dan ook van deze ervaring te leren.”

Ze voelt zich als een vis in het water als Directiesecretaris. Haar werk geeft haar een voldaan gevoel, vooral als er zaken voor elkaar komen door samenwerking en daardoor de organisatie of het maatschappelijk belang worden gediend. Wat deze klus Belinda nog meer oplevert? Belinda: “Het geeft een boost aan mijn zelfvertrouwen en ook de waardering vanuit mijn werkgever voelt erg prettig. Ik kan dan ook iedereen aanraden zulke kansen te pakken en te leren van ervaringen!

Sarah Ubachs

Medewerker Digitale Informatievoorziening

Ik heb de kans gekregen en gegrepen

Uitdagingen gaat Sarah Ubachs niet uit de weg, ze zoekt ze juist op! Haar loopbaan onderstreept dit. Vanuit een uitkeringssituatie doorliep ze twee jaar een werkervaringsplek bij de gemeente Beek op de afdeling digitale informatievoorziening (DIV). In diezelfde periode volgde ze de opleiding SOD 1.

Toen in 2009 een vacature medewerker DIV bij de gemeente Voerendaal vacant kwam, twijfelde Ubachs geen moment. Ze solliciteerde en werd aangenomen!

Ubachs: ‘Ik heb veel geleerd bij de gemeente Voerendaal, vooral doordat Voerendaal destijds net overstapte naar digitaal werken.’ Door gewijzigde bedrijfsvoering kwam de afdeling DIV onder regie de afdeling Dienstverlening terecht. Daardoor wijzigde ook de inhoud van haar functie. ‘Samen met mijn leidinggevende en p&o-adviseur Gemma Schrijen onderzocht ik mijn interessegebieden. Daaruit bleek dat een rol in de backoffice van Burgerzaken een perfecte volgende stap zou zijn. Ik kreeg de kans om de BABZ-opleiding te volgen, waarvan ik in juli 2016 het specialisatiejaar succesvol heb afgerond.’ Enige tijd later attendeerde p&o-medewerker Helma Maasen haar op de vacature backofficemedewerker burgerzaken bij de gemeente Onderbanken. ‘Dat was een buitenkans om de theorie in praktijk te brengen. Ik waardeer het enorm dat de gemeente Voerendaal mij deze kans heeft geboden. De gemeente Onderbanken ondersteunt mij nu in mijn verdere ontwikkeling binnen deze functie’, aldus Ubachs.

Naar eigen zeggen is Ubachs nog lang niet uitgeleerd. ‘Allereerst wil mij verder bekwamen in mijn huidige functie. Daarna wil ik mij specialiseren in een specifieke richting; op dit moment spreekt BRP-specialist mij heel erg aan. Ik stel mezelf constant nieuwe doelen, zodat mijn werk geen sleur wordt. Ik geniet van de voldoening na een fijne en leerzame werkdag!