schaduw

Nieuws:

Werkdruk, feit of fictie?

Door: Petra Steenbakkers | 24 september 2014 - 14:27
Werkdruk, feit of fictie?

Werkdruk ondermijnt gezondheid en effectiviteit, maar ook productiviteit. Werkdruk zit in de mens, maar ook in de organisatie.

Als leidinggevende wil je een bijdrage leveren aan een oplossing, maar hoe? Verzuimbeleid is individueel en curatief; oplossingen zitten in de organisatie en zijn preventief. Maatregelen komen vaak neer op tijdelijk minder werken, terwijl de productiviteit omhoog moet. Gedrags- en structuurveranderingen hangen vrijwel altijd samen, dus wat moet je nastreven? 

Op 3 december a.s. IGOM organiseert deze praktische en inspirerende workshop voor leidinggevenden die werkdrukbeleid willen managen, samen met hun medewerkers en dat willen verbinden aan een cultuur van verantwoordelijkheid en resultaat.

Werkdruk in balans!
Een nieuwe, voor en vanuit de overheidspraktijk, ontwikkelde methode geeft inspiratie en handvatten om werkdruk te verminderen en vitaliteit, productiviteit en samenwerking te vergroten. Het doel daarvan is werkdrukbalans, een duurzaam en meetbaar evenwicht. Een betere balans levert wetenschappelijk aangetoonde verbetering van gezondheid en vitaliteit, betere samenwerking en een oplossingsgerichte cultuur van afstemming en verantwoordelijkheid voor jezelf, voor elkaar en voor de organisatie.

Wat levert deelname aan deze sessie je op?
Meer inzicht in de effecten van werkdruk op individu, team, bedrijfsprocessen, organisatie en klanten.
Je kunt medewerkers met werkdruk een handreiking doen.
Je maakt kennis met de ervaringen met deze methode, bij één van je collega’s.

Nieuwsgierig?
Maarten de Winter (adviseur – auteur – Archimedes) en Jos Simons (manager Gemeente Maastricht) reiken ons in deze ontbijtsessie een heldere structuur, inspiratie en toepasbare handvatten aan om werkdruk hanteerbaar te maken en plezier, productiviteit en klanttevredenheid te verbeteren; niet altijd makkelijk, maar aantoonbaar effectief.

‘Eindelijk een groep mensen die werkdruk op een zakelijke manier aanpakken met een methode die echt werkt. Ik spreek uit eigen ervaring, in Maastricht werkt het!’, aldus Jos Simons.  

Meer info?
Mail uw vraag naar info@igom.nl of kijk op www.igom.nl - WIE (platform voor het IGOM management).

Overig nieuws uit 2014