Logo Gemeente Onderbanken schaduw
Gemeente Onderbanken

Werken bij Gemeente Onderbanken

Onderbanken is een groengemeente met ruim 8.500 inwoners en bestaat uit de woonkernen Schinveld, Merkelbeek, Bingelrade en Jabeek.

Als deelnemer aan het samenwerkingsverband Parkstad Limburg werken we nauw samen met de andere Parkstad Limburg-gemeenten. Deze samenwerking is ook nodig, want met zo'n 65 full- en parttime-medewerkers zijn we relatief klein, terwijl er toch veel moet gebeuren.

Als medewerker van de gemeente Onderbanken heb je meestal een breed takenpakket. Daardoor heb je een afwisselende en actieve baan, dus geen dag is hetzelfde. We zoeken dan ook mensen die zich met veel enthousiasme inzetten voor de gemeente en die zich verantwoordelijk voelen voor hun taak.

Medewerkers bij Gemeente Onderbanken

Laura Vaessen

HJO stagiaire afdeling Dienstverlening en uitvoering

Laura Vaessen

HJO stagiaire afdeling Dienstverlening en uitvoering

Door de betrokkenheid die werd gegeven voelde ik me echt een “collega” in plaats van een stagiaire.

De afgelopen vijf maanden heb ik stage gelopen bij de gemeente Onderbanken. Ik heb mij beziggehouden met de controle op de naleving van de regels van de ruimtelijke ordening (Ik heb mij beziggehouden met handhaving!). Dit omvat het bestuursrecht, wat vaak door mede rechtenstudenten als een stoffig rechtsgebied wordt gezien. Door de toepassing hiervan wordt dit een stuk interessanter!

 

Ik ben mijn stageperiode verkennend begonnen, kennis van lopende zaken en de gebruiken voor behandeling van zaken is onmisbaar. Hierna heb ik veel stukken mogen opstellen en echt mogen functioneren als medewerker handhaving. Ook bij behandeling van andere zaken werd er vaak mijn standpunt gevraagd betreffende de aanpak. Binnen de gemeente komen dan ook aardig wat handhavingszaken naar voren. Iedere zaak heeft wel een eigen dilemma, dit maakt het verdiepen in bepaalde zaken dan ook noodzakelijk. Door de betrokkenheid die werd gegeven voelde ik me dan ook echt een “collega” in plaats van een stagiaire.

 

Doordat ik veel stukken zelfstandig heb mogen opstellen was er veel vrijheid en ruimte voor eigen inbreng. Door deze aanpak heb ik me zeer goed kunnen ontwikkelen. Deze aanpak draagt dan ook zeker bij aan mijn professionele ontwikkeling. Al met al heb ik een hele fijne en leerzame stageperiode gehad!

Contactinformatie

Bezoekadres
Kloosterlaan 7
6451EN SCHINVELD

telefoon045-5278787
emailgemeente@onderbanken.nl
websitewww.onderbanken.nl