Logo Gemeente Roerdalen
Gemeente Roerdalen

Roerdalen - Een natuurlijk stukje Midden-Limburg

Van harte welkom in het waterrijke, cultuurvolle en groene landschap van de gemeente Roerdalen. Het landschap kenmerkt zich door prachtige bosgebieden, oude rivierarmen, moerasgebieden, uitgestrekte landbouwgebieden en stuifduinen en pittoreske plaatsjes.

Ligging en kernen
De gemeente Roerdalen ligt in Midden-Limburg en bestaat uit de kernen Herkenbosch, Melick, Montfort, Posterholt, St. Odiliënberg en Vlodrop. In het buitengebied liggen nog een aantal kleine buurtschappen zoals Borg, Etsberg, Holst, Lerop, Paarlo, 't Reutje, Varsten en Waterschei. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Schaapsweg 20 in St. Odiliënberg.

Cultuurhistorie 
Deze regio werd al vroeg bevolkt, met name de restanten uit de Romeinse tijd zijn op diverse locatie teruggevonden. Enkele van deze vondsten staan tentoongesteld in het Roerstreekmuseum te St. Odiliënberg. Het aan de Roer gelegen Sint Odiliënberg wordt gedomineerd door de torens uit van de uit de 11e eeuw gedateerde Basiliek. Deze Basiliek is van grote kunsthistorische waarde. Roerdalen herbergt nog enkele bijzondere gebouwen en monumenten, bijvoorbeeld Kasteel Daelenbroek, De Gisttappermolen, een Beltkorenmolen en de kasteelruïne van Montfort. De cultuurhistorie gaat pas leven als deze wordt verteld. Hiervoor kunt u met één van onze enthousiaste gidsen meefietsen of wandelen.

In het bezoekerscentrum De Meinweg kunt u zich op een leuke interactieve manier laten informeren over de ontstaanswijze, de cultuurhistorie en de natuurwaarden van het Nationaal Park De Meinweg en het Roerdal.

Recreatie en toerisme
Roerdalen biedt volop mogelijkheden voor een kort of lang verblijf en op recreatief gebied.

Nieuwste vacatures Alle vacatures »

Klantadviseur 1e lijn (20-30 uur)

Klantadviseur 1e lijn (20-30 uur)

Medewerker Onderhoud (36 uur)

Medewerker Onderhoud (36 uur)

Medewerker Onderhoud/Civiel (36 uur)

Medewerker Onderhoud/Civiel (36 uur)

Contactinformatie

Bezoekadres
Schaapsweg 20
6077CG SINT ODILIENBERG

Postadres
Schaapsweg 20
6077CG SINT ODILIENBERG

telefoon0475-538888
emailinfo@roerdalen.nl
websitewww.roerdalen.nl