Logo Gemeente Roermond schaduw
Gemeente Roermond

Roermond bruist!

Roermond vormt het bruisend hart van Limburg en is een stad vol ambitie! Dat proef je niet alleen in de gezellige historische binnenstad, maar ook binnen de gemeentelijke organisatie.

Werken voor onze stad kent dan ook een eigen dynamiek. We leggen de lat hoog en stellen daardoor de nodige eisen aan de kwaliteit van het ambtelijk apparaat. Achterover leunen past niet bij ons; ‘liever vandaag dan morgen’ zogezegd. We durven kritisch naar onszelf te kijken, we zijn gewend aan hectiek en verandering en zijn niet bang om verantwoordelijkheid te nemen. In ruil hiervoor mag je uiteraard iets terug verwachten, zoals uitdagend werk, diverse mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en prima primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 
De bestuurlijke en ambtelijke ambities vind je terug in onze stad en in onze dienstverlening: een prachtig historisch centrum, een Designer Outlet Center en een Retail Park met miljoenen bezoekers per jaar, talloze evenementen en de voortdurende verbetering van onze dienstverlening door middel van bijvoorbeeld procesaanpassingen en verregaande digitalisering.
 
Deel je bovenstaande ambities, dan is werken in Roermond wellicht iets voor jou!

Foto: copyright Marc Cremers

Nieuwste vacatures Alle vacatures »

Medewerker Beheer Eigendommen

Juridisch medewerker eigendommen m/v

Medewerkers bij Gemeente Roermond

Inge Schuren

Combinatiefunctionaris

Bob Claassen

Adviseur Informatiemanagement

Inge Schuren

Combinatiefunctionaris

Gelukkig is de onderlinge hulpvaardigheid groot

Na mijn studie ben ik in april 2010 gestart bij de gemeente Roermond als Combinatiefunctionaris Sportverenigingen en Sportbuurtwerk. In deze baan ondersteun ik sportverenigingen in de gemeente Roermond. Ik ben vaak het eerste aanspreekpunt van verenigingen richting de gemeente en daardoor krijg ik de meest uiteenlopende vragen. Veel vraagstukken behandel ik zelf, maar soms ontkom ik er niet aan om zaken verder door te spelen. Gelukkig is de onderlinge hulpvaardigheid groot. Ik werk in een leuk team en ik heb leuke collega's waar ik goed mee kan samenwerken.

Het verlenen van goede service staat centraal en we zijn daarin behoorlijk ambitieus. Dit vind ik ook voor belangrijk; ik hou wel van een uitdaging en ik wil de meerwaarde van mijn werk zelf ervaren. Voorbeelden van mijn verenigingsondersteuning zijn het realiseren van samenwerking met het onderwijs, het ondersteunen bij het opstellen van een sponsor beleidsplan, het ondersteunen van technisch kader en nog veel meer. Naast het ondersteunen van verenigingen begeleid ik verschillende sportbuurtwerkactiviteiten die wij als Sportservice organiseren. Denk hierbij aan sport- en spelactiviteiten in vakanties en na schooltijd.

Ik vind mijn werk leuk omdat het erg afwisselend is. Regelmatig ben ik in de avonduren aanwezig bij verenigingen, bijvoorbeeld in verband met een vergadering met een bestuur of om technisch kader te ondersteunen. Daarnaast werk ik op kantoor aan bijvoorbeeld een beleidsplan etc. Van de gemeente krijg ik de kans en de vrijheid om nieuwe samenwerkingsverbanden te leggen tussen verschillende sportverenigingen en/of met het voortgezet onderwijs. Daardoor is het mogelijk om mezelf verder te ontwikkelen op verschillende gebieden. Soms zoek ik daarbij ondersteuning in de vorm van een cursus. Ik zit hier prima op mijn plek!

Bob Claassen

Adviseur Informatiemanagement

Mijn werk is uitdagend en veelzijdig

In 2006 kwam ik voor de eerste keer in aanraking met de gemeente Roermond. Als zelfstandige werd ik ingehuurd om de Adviseurs Informatiemanagement te ondersteunen. Na enkele opdrachten voor de gemeente te hebben uitgevoerd werd ik gevraagd om een vertrekkende adviseur tijdelijk te vervangen. Toen deze functie vervolgens werd opengesteld heb ik besloten hierop te solliciteren. Tot op heden bevalt de functie mij erg goed.

Als Informatiemanagement Adviseur houd ik me onder andere bezig met het vormen van beleid rondom de informatievoorziening van de gemeente. Zo is recentelijk een I-visie (visie op informatievoorziening) ontwikkeld en zijn we momenteel bezig met ons telecom beleid (smartphones, tablets etc). Daarnaast heb ik ook een adviesrol en ondersteun ik de organisatie bij verschillende vraagstukken op het gebied van de informatievoorziening (aanschaf applicaties, ICT-aanbestedingen, adviseren rondom werkprocessen etc).

Naast mijn reguliere taken houd ik mij momenteel vooral bezig met het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening. Samenwerking is hierbij de sleutel, niet alleen intern, maar ook met andere gemeenten en ketenpartners. In de nabije toekomst zijn vrijwel alle producten en diensten van de gemeente digitaal aan te vragen en de status van deze aanvraag te volgen op je persoonlijke pagina. Verder geeft onze Klant Contact Centrum (KCC) straks direct antwoord op 80% van de klantvragen en worden producten en diensten sneller afgehandeld door efficiëntere processen en de inzet van ondersteunende informatiesystemen. Als adviseur Informatiemanagement sta ik middenin dit proces, soms als projectleider, en soms als adviseur. Ons streven naar excellente dienstverlening en het brede aanbod van producten en diensten maakt mijn werk bij de gemeente Roermond uitdagend en veelzijdig.

Contactinformatie

Bezoekadres
Markt 31
6041EM ROERMOND

telefoon14 0475
emailmail@roermond.nl
websitewww.roermond.nl