Logo Gemeente Vaals schaduw
Gemeente Vaals

Vaals: Verrassend, veelzijdig, veelkleurig!

Vaals, met het bekende Drielandenpunt, ligt in het Zuid-Limburgse heuvelland en wordt omgeven door een prachtig buitengebied. De gemeente bestaat uit drie kernen en een aantal kleinere buurtschappen. Vaals heeft bijna 10.000 inwoners, waarvan ca. 30 % met de Duitse nationaliteit.

De ligging in de Euregio maakt van Vaals een internationaal georiënteerde gemeente, die jaarlijks vele toeristen trekt. Vaals is dynamisch en cultuur van hoogwaardig niveau is diep in de gemeenschap verankerd. Door de nabijheid van Aken heeft Vaals op slechts enkele kilometers afstand een breed scala aan voorzieningen op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg, zoals een hoogwaardige technische universiteit (RWTH) en een universiteitsziekenhuis (Klinikum).
Sinds 2011 heeft Vaals het internationale kwaliteitskeurmerk Cittaslow.

De dynamiek van de gemeenschap is ook merkbaar binnen onze kleine organisatie (ca. 80 ambtenaren). De kerncompetenties vraaggerichtheid, samenwerken, flexibiliteit, creativiteit, kwaliteitsgerichtheid en initiatief lopen als een rode draad door de werkzaamheden. De organisatie bestaat uit de sectoren Bedrijfsvoering, Maatschappij en Ruimte, alsmede het KlantContactCentrum. Veiligheid, Control, Projecten en Personeel & Organisatie vallen als stafbureaus rechtstreeks onder de secretaris.

Nieuwste vacatures

Lid Rekenkamercommissie

Medewerkers bij Gemeente Vaals

Jacqueline Croughs

Juridisch Adviseur

Jacqueline Croughs

Juridisch Adviseur

Als juridisch adviseur bij de gemeente Vaals houd ik me bezig met een breed scala aan juridische werkzaamheden. Dat maakt mijn werk interessant, uitdagend en gevarieerd.

Voordat ik bij de gemeente Vaals ben begonnen, heb ik bij een groot advies- en ingenieursbureau als jurist gewerkt. Daar hield ik mij voornamelijk bezig met juridische advisering op het gebied van ruimtelijke ordening. 

Toen de gemeente Vaals in mei 2011 een vacature had voor een juridisch adviseur heb ik de overstap naar de gemeente gemaakt. Sindsdien werk ik met heel veel plezier bij het cluster Control. De juristen van dit cluster adviseren en ondersteunen het bestuur en de ambtelijke organisatie op het gebied van bestuurlijke en juridische aangelegenheden. Daarnaast behoort de juridische kwaliteitszorg tot de kerntaken, naast aansprakelijkstellingen en het beheren van verzekeringen. 

Als juridisch adviseur bij de gemeente Vaals houd ik me bezig met een breed scala aan juridische werkzaamheden. Dat maakt mijn werk interessant, uitdagend en gevarieerd. De gemeente blijkt een hele dynamische omgeving te zijn waardoor geen dag hetzelfde is. Ik heb mede voor deze uitdaging gekozen omdat ik nu werkzaam kan zijn in een non-profit organisatie, wat betekent dat ik me naast juridische advisering niet meer bezig hoef te houden met het behalen van winst, maar mij volledig kan inzetten voor vragen vanuit de organisatie, van burgers en rechtspersonen binnen de gemeente. Kortom: ik heb het hier prima naar mijn zin! 

Contactinformatie

Bezoekadres
Von Clermontplein 15
6291AT VAALS

telefoon14 043
emailinfo@vaals.nl
websitewww.vaals.nl