Logo Brandweer Zuid-Limburg schaduw
Brandweer Zuid-Limburg

Werken bij Brandweer Zuid-Limburg

Onder het moto "Uw veiligheid voorop" levert de Brandweer Zuid-Limburg een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in onze regio. De Brandweer Zuid-Limburg omvat fysiek het gebied van de 18 gemeenten in Zuid-Limburg met in totaal ongeveer 630.000 inwoners. Het hoofdkantoor is gevestigd in Sittard. De Brandweer Zuid-Limburg heeft 26 brandweerposten, verspreid over heel Zuid-Limburg.

De Brandweer Zuid-Limburg blust branden, bestrijdt ongevallen met gevaarlijke stoffen, bevrijdt verkeersslachtoffers uit voertuigen en nog veel meer. Daarnaast is de brandweer belast met de coördinatie en voorbereiding van de rampenbestrijding en werkt hierbij nauw samen met de politie en de GGD Zuid-Limburg. De Brandweer Zuid-Limburg is ook verantwoordelijk voor de brandweeropleidingen en de instandhouding van de alarmcentrale.

Werken bij de Brandweer Zuid-Limburg betekent werken bij een slagvaardig en innovatief korps dat de brandweerzorg kan leveren waar burgers en bedrijven recht op hebben. Met ca. 850 werknemers (bestaande uit zowel beroeps, vrijwilligers en ondersteunend personeel) vormt de Brandweer Zuid-Limburg een uitdagende en plezierige werkomgeving. Er wordt volop geïnnoveerd en geïnvesteerd in zowel mensen als middelen. Mannen en vrouwen die alert, open en ondernemend willen bijdragen aan de fysieke veiligheid in deze regio, vinden bij de Brandweer Zuid-Limburg aantrekkelijke perspectieven. 

Contactinformatie

Bezoekadres
Zürichstraat 10
6135 LP SITTARD

telefoon088-4507450
emailinfo@brwzl.nl
websitewww.brandweer.nl/zuid-limburg