Logo Gemeente Leudal schaduw
Gemeente Leudal

Werken bij Gemeente Leudal

De gemeente Leudal
Centraal in Midden-Limburg, tussen de 2 centrumsteden Roermond en Weert in, maar ook gelegen tussen de Peel en de Maas én grenzend aan België, ligt de grote plattelandsgemeente Leudal. Leudal heeft ruim 36.000 inwoners verdeeld over 16 dorpskernen en is met een oppervlakte van circa 165 km² een van de grootste gemeenten van Limburg. De gemeente heeft de ruimte om te wonen, te werken en te recreëren. Er zijn veel bedrijven, winkels, scholen, verenigingen en sportfaciliteiten. Bijzonder is het grote natuur- en bosgebied Leudal waaraan de gemeente haar naam ontleent. Ook de dorpskernen beschikken over veel groen. Het uitgestrekte buitengebied herbergt vele agrarische bedrijven.
 
De organisatie
Binnen Leudal is onlangs een nieuwe organisatiestructuur vastgesteld bestaande uit een drietal afdelingen (dienstverlening, co-creatie en bedrijfsvoering) en een concernstaf. Tevens zijn de ambities vertaald in een nieuwe organisatievisie.
De uitdaging waarvoor we staan is om als organisatie  nog beter onze bijdrage in de samenleving af te stemmen op de kracht die de samenleving zelf heeft. Onze rol zal daarbij steeds wisselend zijn, dit vanuit een interne en externe structuur waarin we wendbaar kunnen opereren. Soms initiërend, dan weer regisserend of faciliterend.
De dynamiek van buiten is leidend en zorgt voor een wendbare (programma-gerichte) inrichting binnen (horizontaal organiseren). Dit betekent bewust kiezen voor minder hiërarchische lijnen en meer gericht op het werken d.m.v. programma’s en projecten.
Medewerkers zullen meer zelfstandig, projectmatig en zaakgericht gaan werken en weten tegelijkertijd hoe zij integraal moeten denken en handelen in steeds wisselende coalities of netwerken. Kostenbewust, in het belang van de samenleving en in opdracht van het bestuur.
 

Nieuwste vacatures Alle vacatures »

Geo-coördinator (24 uur per week)

Kwaliteitsmedewerker

Medewerkers bij Gemeente Leudal

Björn Beckers

Buitengewoon opsporingsambtenaar

Björn Beckers

Buitengewoon opsporingsambtenaar

Het voeren van een goed gesprek lost soms al veel op

"Bijna een jaar ben ik als BOA werkzaam. Een afwisselende functie waarbij geen dag hetzelfde is. Mijn werk speelt zich voornamelijk buiten af en kenmerkt zich door de vele contacten die ik onderhoud.

Ik vind het uitdagend om in te spelen op de problematiek van de dag. Mijn motto daarbij is: handhaving met verstand en gevoel. Het voeren van een goed gesprek lost soms al veel op. Fijn is om te ervaren dat de collega's er voor elkaar zijn, ook bij het nemen van lastige beslissingen."

Contactinformatie

Bezoekadres
Leudalplein 1
6093HE HEYTHUYSEN

telefoon(0475) 85 90 00
emailinfo@leudal.nl
websitewww.leudal.nl