Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding

IGOM: Delen van kennis, groei van mensen

Samen alles uit mensen en organisaties halen binnen de Zuid- en Midden Limburgse (semi-)overheid. IGOM bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 300 managers en 6.000 medewerkers in Zuid- en Midden Limburg. Maar liefst 33 aangesloten (semi-)overheidsorganisaties vormen samen het samenwerkingsverband IGOM. Al jaren een uniek samenwerkingsverband gericht op het optimaal functioneren van mensen en organisaties.

Focus op mensen

IGOM bevordert de mobiliteit van haar medewerkers door aandacht te besteden aan hun in-, door- en uitstroom. De IGOM-organisaties zorgen voor optimale employability van de medewerkers en regelen op efficiënte wijze, met behulp van contractpartners, de inhuur van flexkrachten, stagiaires en tijdelijke ondersteuning. Elke organisatie heeft één of twee contactpersonen Mobiliteit die als eerste aanspreekpunt fungeren. Het samenwerkingsverband streeft bovendien naar een éénduidige invulling van werkgeverschap en profileert zich als één aantrekkelijke werkgever op de arbeidsmarkt.

Focus op afdelingen en organisaties

Naast het functioneren van individuele medewerkers ligt de focus op het versterken van het netwerk en de organisaties en afdelingen die daartoe behoren. Door kennis, ervaring en vaardigheden uit te wisselen kunnen de IGOM-organisaties onderling knelpunten oplossen en kansen benutten. Via samenwerking op bestuurlijk, management- en medewerkerniveau kunnen oplossingen en capaciteitsvraagstukken binnen het eigen netwerk worden gevonden. Daarnaast speelt IGOM als overkoepelend orgaan steeds actiever in op ontwikkelingen als kostenbesparing, vergrijzing, kennisborging en kwaliteitshandhaving.

Werken bij IGOM

Heb jij je ideale baan al gevonden óf denk je dat er meer is? Zoek je nieuwe uitdagingen, persoonlijke groei, of juist een baan met iets meer stabiliteit?

IGOM is het antwoord op je vragen. De deelnemende IGOM organisaties werken samen met het doel om talenten van medewerkers te ontwikkelen en talentvolle ‘nieuwe’ medewerkers te werven. Het gezamenlijk streven van IGOM is om de talenten van hun medewerkers daar in te zetten waar ze het meest tot hun recht komen en waar de medewerkers optimaal inzetbaar zijn.

Vacatures voor banenzoekers

Zodra een organisatie besluit een vacature (met een minimale duur van 6 maanden) extern te plaatsen wordt deze zichtbaar voor je en kun je je belangstelling kenbaar maken. Vaak is dit nadat de reactietermijn voor IGOM medewerkers verstreken is. Deze medewerkers kunnen, als interne kandidaat, gebruik maken van de exclusieve afspraken en als eerste inzicht krijgen en solliciteren op vacatures bij de aangesloten organisaties. Maar ook voor jou als potentiële IGOM medewerker bieden de samenwerkende overheidsorganisaties volop kansen!

Stuurgroep IGOM

De stuurgroep handelt op basis van een beslissingsmandaat van de opdrachtgevers, vaart daarbij een koers die breed wordt gedragen en legt daarover verantwoording af in de vergaderingen met de contactfunctionarissen en/of rechtstreeks aan opdrachtgevers via rapportages;

  • De stuurgroep initieert en ontwikkelt beleid; fungeert met betrekking tot de algemene uitvoering als opdrachtgevers voor Regionaal Mobiliteitscentrum IGOM; als controller voor de uitvoering van het contract en als collectieve belangenbehartiger.
  • RMC IGOM legt verantwoording af aan de stuurgroep, als intermediair tussen Solvus en opdrachtgevers.

Samenstelling stuurgroep

Voorzitter:
Bert Timmermans (Gemeente Bergen)

Overige leden:
Henry Reijnders (Gemeente Landgraaf), Pim Bellemakers (Gemeente Roermond), Manon Weijts (Veiligheidsregio Zuid Limburg) en als adviseur richting de stuurgroep neem Masja Janssen-Lacroix deel aan de vergaderingen (manager RMC IGOM)

foto stuurgroep

Regionaal Mobiliteitscentrum IGOM

Het Regionaal Mobiliteitscentrum IGOM vervult een centrale rol binnen IGOM. Vanuit het RMC IGOM wordt vormgegeven aan alle beleidsvelden van IGOM.

De adviseurs van het RMC IGOM, ondersteunen het brede proces van mobiliteitsbevordering en zorgen ervoor dat het kennis- en kennissennetwerk binnen IGOM vergroot wordt.

Contactpersonen

testimonial

Masja Janssen-Lacroix

Manager RMC IGOM

masja.janssen@solvus.nl

schaduw
testimonial

Petra Steenbakkers

Mobiliteitsadviseur RMC IGOM

petra.steenbakkers@solvus.nl

schaduw
testimonial

Dorine Jansen

Mobiliteitsadviseur RMC IGOM

dorine.janssen@solvus.nl

schaduw
testimonial

Ingrid Rollas-Klinkers

Mobiliteitsadviseur RMC IGOM

ingrid.klinkers@solvus.nl

schaduw
testimonial

Nicole Conemans

Secretariaat RMC IGOM

nicole.conemans@solvus.nl

schaduw

Meer informatie

Wilt u meer weten over IGOM? Op igom.nl vindt u informatie over de volledige dienstverlening van IGOM en het Regionaal Mobiliteitscentrum IGOM en daarnaast een overzicht van actuele vacatures, klussen en stages binnen de IGOM-organisaties. Voor overige vragen kunt u terecht bij:

Regionaal Mobiliteitscentrum IGOM
Oliemolenstraat 60
6416 CB Heerlen

icoon telefoon045 - 560 80 40
icoon emailinfo@igom.nl

Solvus

Solvus is een zelfstandig onderdeel van USG People en levert dienstverlening van op maat gemaakte HR oplossingen op het gebied van het uitbesteden van werving en selectie (RPO) en het proces beheer rondom externe inhuur (MSP)

De aangesloten IGOM-leden hebben ervoor gekozen om voor hun gehele proces rondom externe inhuur gebruik te maken van een Inhuurdesk (Managed Services Program /MSP). Solvus heeft dan ook de verantwoordelijkheid om 100% te voorzien in de vraag naar tijdelijk personeel voor alle segmenten: General Staffing, Specialized Staffing en Professional Staffing.

Solvus doet hiervoor zaken met verschillende leveranciers tegen gelijke voorwaarden. De Inhuurdesk is voor de IGOM Leden het enige loket naar de tijdelijke arbeidsmarkt, betreffende de inzet en inhuur van tijdelijk personeel in de ruimste zin van het woord. De Inhuurdesk verzorgt niet alleen, maar is ook verantwoordelijk voor het zoeken naar de juiste kandidaat door gebruik te maken van gecontracteerde leveranciers. En regelt daarnaast ook de volledige contract- en administratieve afhandeling (van aanvraag tot en met de geautomatiseerde betaling) door gebruik te maken van een Vendor Management Systeem (VMS).

Heeft u vragen over het proces of over de werking van het systeem, neem dan contact op met igom@solvus.nl en wij helpen u graag verder.

Contactpersonen IGOM Inhuurdesk by Solvus

testimonial

Rob Rademakers

Program Consultant

rob.rademakers@solvus.nl

schaduw
testimonial

Bjorn Haan

Program Consultant

bjorn.haan@solvus.nl

schaduw
testimonial

Marjolein Huijts-Wigman

Program Consultant

marjolein.huijts-wigman@solvus.nl

schaduw

Start People, dé contractpartner voor (tijdelijk) personeel

Op het gebied van flexibel personeel t/m schaal 9 is Start People de flexpartner. De overige externe inhuur (inclusief ZZP) verloopt via de IGOM Inhuurdesk welke gefaciliteerd wordt door Solvus.

Start People is er van overtuigd dat werk waarde creëert voor iedereen. Wij helpen werkzoekenden, flexkrachten en werkgevers verder. In Nederland is Start People één van de grootste dienstverleners op het gebied van flexibele arbeid. Ben je werkgever en op zoek naar de juiste flexkracht, klik hier!

Start People Heerlen biedt een optimale en complete dienstverlening aan IGOM organisaties, medewerkers en banenzoekers op het gebied van flexibele arbeid.

Wat kun je als Banenzoeker van Start People Heerlen verwachten?

Uit eigen ervaring weten we hoe spannend het is om op gesprek te gaan bij een toekomstige werkgever. Een leuke baan vinden is dus een zoektocht waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken.

Als je werk vindt waar je plezier in hebt, waarvoor je ’s morgens fluitend de deur uitgaat en waarvan je met positieve energie thuiskomt: dan is onze missie geslaagd. Dus ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je graag bij de gemeentelijke overheid werken? De intercedenten van Start People Heerlen helpen je graag verder.

We hebben een ruim en gevarieerd aanbod aan flexvacatures bij de regionale overheid in Zuid- en Midden Limburg.  Klik hier voor het actuele aanbod of informeer vrijblijvend bij één van de intercedenten.

Het team bestaat uit een acht (senior) intercedenten en één senior-unitmanager.
Meer weten? Neem contact op via 045 - 560 80 00, optie 2, of heerlenla@startpeople.nl

Meer informatie

Start People Heerlen LA
Honigmannstraat 65
6411 LK Heerlen

heerlenla@startpeople.nl
045 - 560 80 00